PORTEFEUILLE MANAGEMENT

Uw portefeuille zal gebaseerd zijn op één van onze robuuste beleggingsmodellen en wordt op maat voor u gemaakt en geïmplementeerd op basis van uw specifieke situatie. Wanneer uw asset allocatie is vastgesteld zullen wij de afzonderlijke delen van uw portefeuille aanbevelen.

Wij zullen op een zorgvuldige wijze de transitie van uw huidige portefeuille naar uw nieuwe structuur begeleiden en zullen u tussentijds zo veel mogelijk op de hoogte houden.

Op basis van onze langetermijnrelatie monitoren wij de structuur, performance en herbalancering van uw portefeuille.

Het proces van herbalancering is één van de belangrijkste onderdelen voor het beheersen van het risico van uw portefeuille. Het omvat een gedisciplineerd proces van het ver- en aankopen van beleggingen om de beleggingsmix van uw portefeuille (de verhouding tussen groei en veilig) aan te passen. Herbalancering zorgt er dus voor dat uw portefeuille weer in lijn is met uw beoogde risicoprofiel.

Daarnaast heeft de wetenschap aangetoond dat rebalancing in volatiele markten het rendement kan verhogen en het risico verlaagt – dit voordeel staat ook wel bekend als de ‘rebalancing bonus’. Volatiliteit of beweeglijkheid leidt immers niet alleen tot bewegingen omhoog, maar ook omlaag (en vice versa natuurlijk). Door regelmatig te herbalanceren lopen we de kans om goedkoper te kopen en duurder te verkopen.