Geduld wordt beloond

Doordat spelers alleen verhandeld mogen worden in augustus en januari, is de transferperiode in het voetbal ontworpen om te voorkomen dat spelers onverwacht midden in het seizoen bij clubs weggehaald worden en dat betekent dat er twee keer per jaar, tot aan de deadline, een grote hoeveelheid activiteit is.

Dit zorgt voor geweldig entertainment voor sportschrijvers en fans, maar kan ook leiden tot desastreuze deals voor clubs. Als een club een bepaalde speler moet kopen om een gat in de selectie op te vullen, dan bestaat de kans dat ze meer betalen dan nodig omdat ze op de markt komen met urgentie en inflexibiliteit.

Hetzelfde gebeurt in de beleggingsmarkten als een manager een specifiek aandeel of obligatie vóór een specifieke tijd moet aanschaffen. Dit kan voorkomen als een manager die aandelen kiest een voorgevoel heeft over een nieuw bedrijf en dit moet kopen voordat anderen op hetzelfde idee komen; of wanneer een indexmanager de veranderingen van de index die hij volgt moet reflecteren. Beide gevallen kunnen de manager hogere transactiekosten opleveren vanwege de inflexibiliteit.

Onze flexibele beleggingsaanpak geeft de managers die verantwoordelijk zijn voor uw vermogen de mogelijkheid om geduldiger te handelen en alleen te handelen als de baten groter zijn dan de kosten. Ze vermijden het verhandelen van grote hoeveelheden aandelen in een korte tijd, en in plaats daarvan verhandelen ze kleinere hoeveelheden verspreid over langere periodes.

Dit resulteert in lagere handelskosten voor uw beleggingen; hogere prijzen bij verkopen, en lagere prijzen bij aankopen. Het verschil bij iedere individuele transactie is klein, maar de cumulatieve impact hiervan op een leven lang beleggen is ongelofelijk. Het besparen van slechts 0,2% kan oplopen tot meer dan duizenden Euros in een grote portefeuille op een leven lang beleggen.

Dit is een aanzienlijke beloning voor geduld.